середа, 30 травня 2007 11:07

Скульптури Акрополя подолають 300 метрів за чотири місяці

Перенесення безцінних скульптур, що прикрашали храми афінського Акрополя, із старого музею, де вони зараз зберігаються, в новий, розташований за триста метрів, займе від трьох до чотирьох місяців. Операція вартістю вісім мільйонів євро розпочнеться восени 2007 року, повідомляє агентство France Presse.

Всі скульптури, включаючи рельєфи Парфенона і каріатиди з Ерехтейона, упакують в 17 металевих контейнерів. Більшість статуй "подорожуватимуть" у вертикальному положенні щоб уникнути пошкоджень. Переміщення контейнерів здійснюватимуть за допомогою трьох будівельних кранів. Міністр культури Греції Йоргос Вулгаракіс сказав журналістам, присутнім на прес-конференції, присвяченій проекту, що операція з перенесення скульптур безпрецедентна і не має аналогів у світі.

Закінчення будівництва нового, ультрасучасного музею Акрополя за проектом швейцарського архітектора Бернарда Шумі кілька разів переносилося. Тепер афінські власті розраховують, що роботи завершаться у вересні 2007 року, а відкриття музею, що коштував 174 мільйони доларів, відбудеться на початку 2008-го, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Скульптури Акрополя подолають 300 метрів за чотири місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути