вівторок, 15 травня 2007 09:27

Школярам заборонять користуватися мобілками з вересня 2007 року

З нового навчального року школярам законодавчо заборонять користуватися мобільними телефонами під час уроків. Про це повідомив мінстр освіти та науки Олександр Ніколаєнко.

"Уявіть ситуацію, коли йде урок, в класі сидить чоловік 30 і кожної хвилини телефонує мобільний в одного чи іншого учня, - сказав міністр. - Хіба можна в таких умовах проводити повноцінний навчальний процес? Це по-перше. А по-друге, під час виконання контрольних і самостійних робіт у студентів і учнів часто виникає ідея використовувати мобільний телефон як джерело списування. Ну і по-третє, звичайно ж, негативний вплив стільникових на здоров"я дитини, який до кінця ще не вивчений".

Як розповів міністр, використання мобільних телефонів буде обмежено під час навчального процесу згідно з Законом "Про освіту". Під час перерви ними можна буде користуватися без обмежень. За словами Ніколаєнка, такий наказ вже розробляється і протягом тижня двох буде впроваджений.

"Крім того, ми плануємо поступово обмежувати використання телефонів з відеокамерою, - додав міністр. - Її наявність є якимсь стимулом для створення штучних сцен насильства, жорстокості, образ і принижень в учнівському середовищі. Для користування телефоном як засіб зв"язку достатньо апарату найпростішої моделі".

На запитання, що буде, якщо учень все-таки стане розмовляти по телефону під час уроку, міністр відповів: "Ми спільно з Київською держадміністрацією, директорами шкіл і батьківськими комітетами вирішили, що у такому разі вчитель матиме право забрати телефон і поверне його батькам учня", пише "Комсомольська правда" - Україна".

Зараз ви читаєте новину «Школярам заборонять користуватися мобілками з вересня 2007 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути