Ексклюзиви
понеділок, 30 квітня 2007 17:38

Складено список найзаможніших людей Британії

Газета The Sunday Times опублікувала свій щорічний список найзаможніших людей Великої Британії. Всього до списку потрапили 1028 чоловіків і 92 жінки. З першої тисячі 774 людини самі заробили свої багатства, 226 отримали їх у спадок.

Очолив рейтинг сталевий магнат індійського походження Лакшмі Міттал з 19,25 мільярда фунтів стерлінгів. Друге місце зайняв росіянин Роман Абрамович з 10,8 мільярдами. Третім став Джеральд Гровенор, шостий герцог Вестмінстерський, з 7 мільярдами.

Четверте місце займають індійці брати Хіндуджа, що займаються, зокрема, телекомунікаціями і нафтою. П"яте - іранський колекціонер творів мистецтва Давид Халілі. Шосте - швед Ханс Раузінг, власник компанії Tetra Pack, що виробляє упаковку для харчових продуктів. Сьоме - сер Філіп Грін і його дружина леді Тіна Грін, що володіють кількома мережами роздрібних магазинів. Восьме - судновласник Джон Фредріксен, норвежець за походженням, що має кіпрське громадянство. Дев"ятими стали брати Давид і Симон Рубени.


"Пропуск" у першу десятку рейтингу коштує 3,3 мільярда фунтів - саме в таку суму оцінено статок магната хімічної промисловості Джима Реткліфа. На сотому ж місці знаходиться лорд Ледлоу і його 730 мільйонів.

Знаменитий композитор, автор рок-опери "Ісус Хрістос - суперзірка" Ендрю Ллойд Вебер розташувався на 95-му місці, сер Пол Маккартні - на 102-му, Мохаммед аль-Файєд, який винить британську королівську сім"ю в загибелі свого сина і принцеси Діани, - на 149-му, Борис Березовський - на 151-му, королева Єлизавета II - на 229-му.

Що стосується астрології, серед британських багатіїв більше всього Тельців (122 людини) і близнюків (107), а менше всього - Стрільців (76), Раків і Водоліїв (по 81 людини), повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Складено список найзаможніших людей Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути