Ексклюзиви
четвер, 08 листопада 2007 18:35

Складений рейтинг президентів і прем"єрів, які "засиділися" в своєму кріслі

Американський журнал Foreign Policy склав рейтинг президентів і прем"єр-міністрів, які "засиділися" в своєму кріслі.

Пальма першості належить кубинському лідерові Фіделю Кастро, який виконує обов"язки президента республіки без перерви впродовж 48 років.

Кастро також є рекордсменом по кількості голосів, поданих за його кандидатуру: у 2003 році за його переобрання проголосували 100 відсотків депутатів парламенту, який за конституцією вибирає президента країни.

На другому місці знаходиться президент Габона Омар Бонго, який стоїть біля керма держави вже 39 років. Востаннє народ Габона вибрав його в 2005 році. На загальних виборах Бонго отримав 79,2 відсотка голосів.

Третє місце займає президент Ємену Алі Абдулла Салех. Він є главою держави впродовж 29 років. На президентських виборах 2006 року він знов зумів завоювати довіру виборців, отримавши 77,2 відсотка голосів.

Четверте місце поділили президент Мальдівів Момун Абдул Гайюм і президент Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обіанг Нгема Мбасого. Втім, обидва відстали від президента Ємену всього на рік і правлять по 28 років кожен.

Зате вони користується набагато більшою любов"ю у населення. Наприклад, на виборах 2003 року Абдул Гайюма підтримали 90,3 відсотка жителів Мальдів. А Теодоро Обіанг Нгема Мбасого в 2002 році добився ще кращого результату - 97,1 відсотка виборців Екваторіальної Гвінеї проголосували за його переобрання.

Нарешті, п"яте місце дісталося прем"єр-міністрові Камбоджі Хун Сену, який знаходиться при владі в цілому 22 роки. Востаннє на парламентських виборах 2003 року його партія отримала 47 відсотків місць в національній асамблеї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Складений рейтинг президентів і прем"єрів, які "засиділися" в своєму кріслі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути