Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 10:47

Ситуація в секторі Газа досягла найкритичнішої точки з 1967 року

Коаліція з восьми міжнародних правозахисних організацій у четвер заявила, що гуманітарна ситуація в Секторі Газа досягла найкритичнішої точки з часу окупації цієї палестинської території Ізраїлем в 1967 році, повідомляє телекомпанія CNN.

У поширеній правозахисниками доповіді наголошується, що існування близько 80% жителів Гази, тобто більше 1,1 млн осіб, зараз цілком залежить від постачань продовольства у вигляді гуманітарної допомоги. Місцеві лікарні по 12 годин на день не мають електрики, а системи водопостачання і каналізації близькі до повного розвалу, відзначають автори доповіді, передає "Інтерфакс".

Представник міжнародної організації, що увійшла до коаліції, Amnesty International Кейт Аллен відзначила, що Ізраїль, як "окупаційна по відношенню до Гази держава, з точки зору права, зобов"язаний забезпечити жителів Гази доступом до продовольства, чистої води, електрики і медичного обслуговування".

Як повідомлялося раніше, Ізраїль не виключає можливості нової окупації сектора Газа. Про це в минулий вівторок заявила голова МЗС єврейської держави Ципі Лівні на зустрічі з іноземними дипломатами.

Лівні відзначила, що до цього заходу ізраїльський уряд удасться в крайньому випадку, а в даний час прагнутиме продовження мирних переговорів із головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом, налаштованим помірно. Разом з тим, підкреслила Лівні, Ізраїль "не може допустити створення в секторі Газа екстремістської ісламської держави, контрольованої рухом "Хамас".

Минулої неділі Аббас заявив про припинення переговорів із Ізраїлем у відповідь на його військову операцію в Газі, що призвела протягом декількох днів до загибелі понад 120 палестинців, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «Ситуація в секторі Газа досягла найкритичнішої точки з 1967 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути