Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 08:37

Сирія заперечує факт співпраці з КНДР в ядерній сфері

Сирія заперечує факт співпраці з КНДР в ядерній сфері
Посол Сирії у Великій Британії Самі Аль-Кіямі заявив, що заяви представників США про те, що КНДР допомагала Сирії в будівництві ядерного реактора, не відповідають дійсності. На думку Аль-Кіямі, сьогоднішні повідомлення про те, що у розпорядженні адміністрації президента США з"явився відеозапис, який нібито доводить співпрацю корейців і сирійців в ядерній сфері, покликані чинити тиск на КНДР.

Інформацію про відеодокази ядерної співпраці двох країн сирійський посол назвав "політичною маніпуляцією".

В четвер, 24 квітня, Конгресу був продемонстрований відеозапис, що датується літом 2007 року. На нім, за даними ЗМІ, відображений якийсь сирійський об"єкт, який був знищений авіаударом ізраїльських ВПС осінню 2007 року. На записі нібито відображений ядерний реактор, ідентичний побудованому в Йонбені. В обслуговуванні об"єкту брали участь північнокорейці.

ВПС Ізраїлю розбомбили передбачуваний ядерний об"єкт під кодовою назвою Аль-Кібар в ніч на 6 вересня 2007 року. За деякими даними, американська сторона ознайомила ізраїльтян з відеозаписом ядерного об"єкту ще до авіаудару, передає агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Сирія заперечує факт співпраці з КНДР в ядерній сфері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути