четвер, 24 квітня 2008 09:17

Сирія передала Іраку близько 700 викрадених предметів мистецтва

Сирія 22 квітня передала Іраку близько 700 стародавніх предметів мистецтва, вкрадених з іракських музеїв і перехоплених сирійськими митниками і прикордонниками, передає агентство AFP.

Урочиста церемонія, в якій взяли участь міністр культури Сирії Ріад Насан-Ага та іракський міністр туризму та археології Мохаммед Аббас аль-Ораїбі, відбулася в Національному музеї в Дамаску.

Як відзначає AFP, всього за час хаосу, що послідував за вторгненням американських військ до Іраку в 2003 році, з країни було вивезено 32 тисячі археологічних артефактів, ще близько 15 тисяч експонатів було вкрадено з Національного музеї в Багдаді.

За даними іракської влади, не дивлячись на оголошену винагороду, що доходить до 3 тисяч доларів, лише 4 тисячі вкрадених стародавніх предметів мистецтва і археологічних знахідок були повернені державі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сирія передала Іраку близько 700 викрадених предметів мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути