четвер, 02 жовтня 2008 11:29

Сина Медведєва звинуватили в замовному вбивстві

У Прокуратуру Пермського краю надійшла кримінальна справа сина депутата Держдуми від партії "Єдина Росія" Юрія Медведєва. Як пише в четвер, 2 жовтня, газета "Комерсант", Олексія Медведєва підозрюють в причетності до замовного вбивства. Прокуратура повинна затвердити обвинувальний висновок у цій справі.

Згідно даним слідства, в 2004 році Медведєв-молодший, який є главою ради директорів зареєстрованого в Підмосков"ї ТОВ "Мала Дубна", замовив вбивство пермського підприємця Андрія Васильєва. Крім того, підозрюваному інкримінують організацію замаху на брата убитого бізнесмена, Василя Васильєва, а також незаконне придбання та збут зброї.

Як стало відомо "Комерсантові" з матеріалів слідства, в 2003 році між Медведєвим та братами Васильєвими виник конфлікт через акції ЗАО "Крюковський вентиляторний завод" вартістю близько трьох мільйонів доларів, що належали сім"ї Васильєвих. Медведєв нібито привласнив їх за допомогою підробленої довіреності, а потім вирішив усунути братів, щоб вони не змогли повернути собі акції.

Для здійснення вбивств, за версією слідства, були найняті жителі Пермі, яких Олексій Медведєв знайшов через свого дядька, Михайла Медведєва, який також живе в цьому місті.

Замах на Андрія Васильєва був здійснений 26 січня 2004 року. Він отримав вогнепальні поранення, від яких помер в лікарні через місяць. Слідство вважає, що надалі Медведєв намагався організувати також вбивство Василя Васильєва, але у нього нічого не вийшло.

Олексій Медведєв був затриманий в березні 2008 року, після чого його доставили до Пермі, заарештували і помістили в СІЗО. Обвинуваченими у його справі проходять також троє ймовірних виконавців вбивства та людина, яка, за даними слідства, продала кілерам зброю. Що стосується Михайла Медведєва, то він загинув в січні 2008 року за нез"ясованих обставин.

Захист Олексія Медведєва стверджує, що він не винен. На думку адвокатів, на їхнього клієнта звели наклеп: звинувачення проти бізнесмена ґрунтується на свідченнях ймовірних кілерів, які написали явку з повинною, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Сина Медведєва звинуватили в замовному вбивстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути