Ексклюзиви
пʼятниця, 30 січня 2009 11:58

Шимон Перес не вибачався перед турецьким прем"єром

Представники президента Ізраїлю Шимона Переса спростували інформацію, згідно з якою він вибачився перед прем"єр-міністром Туреччини Реджеп Тайіп Ердоганом за інцидент, що стався під час конференції щодо ситуації в секторі Газа. Про це повідомляє AFP.

У четвер, 29 січня, турецький прем"єр демонстративно покинув конференцію, що відбулася в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі. Ердогана обурило те, що виступ Переса зайняв 25 хвилин, а його самого ведучий перервав на півслові після того, як він звинуватив Ізраїль у знищенні мирного населення Гази.

Раніше турецьке інформагентство повідомляло, що Перес вибачився перед Ердоганом під час телефонної розмови, однак тепер ізраїльська сторона заперечує це. Однак представники Переса підтверджують, що політики спілкувалися по телефону, і розмова була дружелюбною. Вони зазначають, що Ердоган пояснив президентові Ізраїлю, що його дії було направлено не проти Переса, а проти ведучого секції, що не дав йому слова.

Раніше стало відомо, що Ердогана через це сприймають як національного героя. Турки зустрічали свого прем"єра в аеропорту, а також вийшли на вулиці з палестинськими прапорами, щоб висловити солідарність з його вчинком. Сам Ердоган заявив, що захищав честь Туреччини та її народу.
Зараз ви читаєте новину «Шимон Перес не вибачався перед турецьким прем"єром ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути