неділя, 20 січня 2008 11:52

Сили коаліції доставили продовольство замерзаючим жителям Афганістану

Команди відновлення провінцій (КВС) групи "Захід" міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (МССБ) спільно з військовослужбовцями 207-го армійського корпусу афганської національної армії доставили продовольство і теплий одяг замерзаючим жителям афганської провінції Герат.

Як повідомив журналістів представник КВСМССБ, в населені пункти Хафтчан, Чахзард, Чахи-ду-Барадар і Ду-Чахі повіту Гурьян за декілька днів доставлено вертольотами в цілому 15 тонн продовольства, теплих речей і зимового взуття.

Тоді як військовослужбовці МССБ займалися перекиданням товарів першої необхідності повітрям, солдати афганської армії організували пункти прийому і розподілу допомоги на землі.

Повіт Гурьян західної афганської провінції Герат найбільше постраждав від зимової холоднечі і снігопадів. Близько 100 жителів цього району Афганістану, що опинилися відрізаними від зовнішнього світу стихією, померли від голоду і холоду.

Температура повітря опускається вночі в Гераті до мінус 25 градусів. Старі халупи місцевих жителів, не звиклих до таких морозів, не можуть зберегти тепло в нічний час, що приводить до простудних захворювань і загибелі афганців, в першу чергу дітей і людей похилого віку.

Але якщо місцеві жителі ще якось можуть боротися за існування, то афганські біженці, вислані з Ірану, не мають даху над головою і вимушені тулитися на морозі в наметах. З початку року вже близько 30 афганських біженців замерзли на смерть в гератській провінції.

Не дивлячись на тримісячний мораторій на депортацію афганських біженців, оголошений президентом Ірану Махмудом Ахмадінежадом, за повідомленням представників місцевої влади в минулий четвер Іран депортував в афганську провінцію Герат ще 11 біженців, практично прирікаючи їх на смерть, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Сили коаліції доставили продовольство замерзаючим жителям Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути