вівторок, 20 листопада 2007 10:55

Сидяча робота набагато небезпечніша, ніж вважалося раніше

Сидяча робота набагато небезпечніша, ніж вважалося раніше. До такого висновку прийшли дослідники з Університету Міссурі.

Вони аналізували процеси, які протікають в організмах істот (людей, свиней і мишей), які ведуть, в основному, малорухливий спосіб життя. При цьому піддослідних тварин штучно обмежували у русі.

Виявилось, що сидіння (під час роботи, розмов по телефону, перегляду телепрограм, читання) не тільки призводить до набирання  зайвої ваги. У організмі людини або тварини, які тривалий час не рухаються, починаються метаболічні процеси, що призводить до появи серйозних ризиків для здоров"я, - розвитку серцево-судинних захворювань і діабету.

Автори дослідження прийшли до висновку, що для успіху досить зробити простій крок - проводити якісь дії не сидячи, а стоячи. Вони, наприклад, пропонують відмовитися від письмового столу і користуватися конторкою, за якою можна заповнювати документи стоячи, як пише Washington ProFile.

Зараз ви читаєте новину «Сидяча робота набагато небезпечніша, ніж вважалося раніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути