Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2007 18:06

Шевченко здійснить мрію Томенка до 2009 року

В Україні з"явиться громадське телебачення до 2009 року. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова і інформації Андрій Шевченко під час підписання декларації про введення громадського мовлення в Україні.

Разом з ним свої підписи на документі поставили голова Держтелерадіомовлення Едуард Прутнік, голова Нацради телерадіомовлення Віталій Шевченко, голова Нацкоміссії з питань свободи слова і розвитку інформаційної галузі при президентові України Тарас Петрів.

- Початок мовлення каналу запланували на 1 січня 2009 року, - сказав Шевченко.

Як відзначив Прутнік, на створення такого каналу необхідно близько 100 мільйонів гривень.

За його словами, протягом тижня створять робочу групу з розробки положень Декларації. При цьому Прутнік відзначив, що розробка громадського каналу віщання стала можливим на основі розроблених раніше планів зі створення "мега-каналу", який представляв би не тільки центральне, але й регіональне мовлення на всій території України.

Схеми фінансування каналу ще остаточно не затвердили, оскільки існує три можливі варіанти: абонентська плата, фіксований відсоток з бюджету, фіксована частка прибуткового податку (пропозиції ОБСЄ).

Глава парламентського комітету з питань свободи слова Микола Томенко у квітні 2005 року подав ініціативу до парламенту щодо створення громадського телебачення. І Верховна Рада ухвалила рішення про проведення парламентських засідань з приводу створення громадського телерадіомовлення в Україні 13 квітня 2005 року.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Шевченко здійснить мрію Томенка до 2009 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути