Ексклюзиви
пʼятниця, 01 лютого 2008 13:14

Серія вибухів на ринках в Багдаді забрала життя 43 людей (ФОТО)

43 людини загинули і більше 85 отримали поранення в результаті двох вибухів, що прогриміли сьогодні вранці на двох ринках в Багдаді.

Перший теракт стався на популярному серед іракців "пташиному ринку" Аль-Газль. Вибуховий пристрій був захований в коробці з птахами. Теракт на пташиному ринку стався в розпал торгівлі, коли на базарі, що працює виключно по п"ятницях збирається найбільше число людей, передає ІТАР-ТАСС з посиланням на джерела в поліції.

Другий вибух прогримів незабаром після першого, також на ринку, цього разу - овочевому.

Іракські бойовики раніше неодноразово атакували ринок "Аль- Газль". Протягом останнього року він піддавався атакам терористів принаймні тричі. Останній потужний вибух прогримів тут в листопаді минулого року, забравши життя 13 людей. В результаті того теракту було поранено більше 50 мирних жителів.

Як передає ІТАР-ТАСС з посиланням на представників уряду Іраку, жертвами насильства в цій країні в січні 2008 року стали 541 людина.

За інформацією трьох міністерств країни - оборони, охорони здоров"я і внутрішніх справ, в перший місяць 2008 року були убиті 463 мирних жителя, 22 військовослужбовці і 56 правоохоронців. Серед 810 отримавших поранення - 656 простих громадян, 35 військовослужбовців і 119 поліцейських.

В той же час, за даними сайту IraqBody Count, який, починаючи з моменту початку війни, веде щоденний облік загиблих в Іраку, в січні в цій країні загинули 767 мирних громадян. Причому, 36 з них були убиті військами США, а один - британськими військовослужбовцями.

Зараз ви читаєте новину «Серія вибухів на ринках в Багдаді забрала життя 43 людей (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути