Ексклюзиви
четвер, 20 лютого 2020 23:29

"В дитинстві ми таких називали сцикунами" - Майкл Щур про тих, хто закидав камінням автобуси в Нових Санжарах

"В дитинстві ми таких називали сцикунами" - Майкл Щур про тих, хто закидав камінням автобуси в Нових Санжарах
В Санжарах зустрічали евакуйованих з Китаю. Фото: Інформатор

В одному з автобусів, які везли евакуйованих з Уханю громадян в медсанаторій Нових Санжар, була 8-річна дитина. А місцеве населення закидало цей транспорт камінням. Така поведінка українців викликала в мережі хвилю обурення.

"Що відповісти дитині, якщо вона спитає "чим це розбило вікно автобуса?" і "чому?" Чисто емоційно, як батько, я дуже хочу, щоб прізвища затриманих сьогодні, тих, хто кидав каміння, були опубліковані", - пише телеведучий і блогер Майкл Щур в Facebook.

"Пару десятків людей. Настрашених, дезорієнтованих, у яких зі спільного - лише недовіра до всіх і всього. Вони були готові на все. Бо вони були переконані, що в тих маршрутках не люди, яким потрібна допомога. А їхня смерть. Завжди і всюди є такі люди, які від небезпеки перетворюються на звірів, які готові пожертвувати будь-ким і будь-якими цінностями, лиш би вижити.

Ми в дитинстві таких називали сцикунами.

Коли з'являється сцикун, не працюють аргументи, благання... в такі моменти працює лише дуже сильна піз&₴@?на. Інколи моральна, а інколи - фізична. Вона приводить до тями. Нажаль, в Санжарах не було того, хто міг би це зробити. Жодного авторитету. Нікого. Священника МП-КП-УПЦ-УГКЦ, друга, батьків, сусіда, вчителя, тренера. Нікого", - продовжує Щур.

"Але не все так погано. Бо я впевнений, що в тих самих місцях - офісах, квартирах, маршрутках - є люди з протилежними принципами. Які готові рятувати. Які мають холодну голову. Які зберігають здатність думати у небезпечних і складних обставинах. Ці люди є. Бо зрештою ці люди допомагали цим українцям повернутись", - підводить він оптимістичний висновок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скалецька проведе 14 днів на карантині разом із евакуйованими українцями

Нагадаємо, мітингувальники у Нових Санжарах розбили вікна в автобусі з евакуйованими українцями, які туди прибули на карантин.

Зараз ви читаєте новину «"В дитинстві ми таких називали сцикунами" - Майкл Щур про тих, хто закидав камінням автобуси в Нових Санжарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути