Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 16:00

Сербські залізничники зупинили косовський поїзд з пасажирами

Сербські залізничники, що працюють на лініях в Косово, 3 березня зупинили у міста Цвечан пасажирський поїзд на знак протесту проти одностороннього відділення краю від Сербії.

До залізничників незабаром приєдналися навколишні сербські жителі, які закликали "припинити працювати на квазідержаву".

Представники Сербських залізниць попрямували на місце для переговорів із страйкуючими. Всього, за даними радіо B92, ділянку залізничних колій на півночі Косово обслуговують близько 160 сербів.

Раніше більше 500 поліцейських з числа етнічних сербів виразили небажання підкорятися албанському керівництву Косово. Близько 260 чоловік здали зброю і поліцейські значки.

Після того, як Косово 17 лютого в односторонньому порядку оголосило про свою незалежність, серби періодично проводять акції протесту.

Багато хто з них не санкціоновані властями і часто виливаються в зіткнення з силами правопорядку. Так, 21 лютого після масового мітингу в Бєлграді група радикально настроєної молоді розгромила посольство США. Безлади вдалося припинити тільки після того, як поліції дозволили стріляти на ураження, передає бєлградська радіостанція B92.

Зараз ви читаєте новину «Сербські залізничники зупинили косовський поїзд з пасажирами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути