Ексклюзиви
пʼятниця, 14 березня 2008 13:31

Серби захопили будівлю суду ООН у Косовській Мітровіце

Близько двох сотень сербів захопили будівлю суду Організації Об"єднаних Націй, розташованого в косовському місті Мітровіца. У зіткненнях з поліцією, яка була змушена відступити під натиском сербів, ніхто не постраждав.

Будівлю суду охороняли польські та українські поліцейські ООН. Вони не вчинили протестуючим сербам серйозного опору. Перед нападом серби пікетували будівлю суду впродовж кількох тижнів і не пускали всередину албанців.

За відомостями з місця подій, серби, що захопили суд ООН – колишні працівники суду Мітровіци, колись працювали в цій будівлі. "Ми повернулися в будівлю, яка належить нам, будівлю, в якій ми працювали до 1999 року", – заявив один з учасників нападу на суд ООН.

За місяць, що пройшов з моменту самопроголошення незалежності сербського краю Косова, в Мітровіце сталося кілька крупних зіткнень між сербами і місцевою поліцією, а також поліцією ООН, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Серби захопили будівлю суду ООН у Косовській Мітровіце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути