четвер, 14 лютого 2008 10:53

Сенат США зажадав розкрити плани ЦРУ стосовно повалення урядів інших країн

Сенат США остаточно затвердив законопроект про бюджет американських спецслужб на 2008 рік, залишивши в ньому вимогу надати конгресу дані про секретні програми повалення демократично обраних урядів зарубіжних країн. За закон проголосували 51 член сенату, проти було подано 45 голосів.

Затверджений документ містить окремий пункт, в якому записано, що "не пізніше, ніж через 120 днів після ухвалення цього акту, директор національної розвідки США зобов"язаний представити в комітети з розвідки конгресу доповідь з описом дозволів, якщо такі були, виданих протягом останніх десяти років на проведення розвідувальної діяльності, пов"язаної з поваленням якогось демократично обраного уряду".

У Білому домі вважають дану вимогу неприйнятною і надіслали законодавцям листа, в якому повыдомлялося, що Джордж Буш накладе вето на законопроект про бюджет американської розвідки, якщо в ньому залишиться вимога представити в конгрес США дані про секретні програми американських спецслужб з повалення зарубіжних урядів.

"У разі ухвалення даного законопроекту палатою представників і сенатом і його надходження на підпис президентові старші радники президента рекомендують, щоб він наклав на нього вето", - підкреслювалося в листі Білого дому.

У листі Білий дім нагадав законодавцям, що порядок повідомлення конгресу про секретні операції американської розвідки за кордоном вже існує і визначається відповідним розділом "Акту про національну безпеку США", передає РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Сенат США зажадав розкрити плани ЦРУ стосовно повалення урядів інших країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути