Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2007 09:23

Сенат США затвердив нового генпрокурора

У четвер увечері Сенат США затвердив колишнього суддю Майкла М"юкейсі на посаді генерального прокурора. За 66-річного М"юкейсі практично одноголосно виступили республіканці, тоді як демократи уточнили, що затверджують нового главу міністерства юстиції лише тому, що відомству терміново необхідний керівник. Попередній генпрокурор, Альберто Гонсалес, залишив міністерство у вересні після скандалу.

У результаті голоси розподілилися таким чином: 53 сенатори виступили "за", супротивників висунутої президентом Джорджем Бушем кандидатури виявилося 40. Основною претензією до Майкла М"юкейсі є його небажання визнати допит за допомогою "утоплювання" затриманого методом тортур.

"Утоплювання" заборонене американським законом і міжнародними угодами, проте до співробітників ЦРУ законодавство США не застосовується. Тим часом, адміністрація президента відмовляється повідомити, чи дозволено агентам використовувати цю тактику проти підозрюваних у тероризмі.

М"юкейсі був федеральним суддею Південного округу Нью-Йорка з 1987 по 2006 роки, головував на гучних процесах, де розглядалися справи обвинувачуваних у тероризмі. З 2006 року він займався приватною практикою і працював радником кандидата в президенти від республіканців Рудольфа Джуліані, колишнього мера Нью-Йорка, передає Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Сенат США затвердив нового генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути