Ексклюзиви
пʼятниця, 07 грудня 2007 11:18

Сенат Італії виразив вотум довіри уряду Проді

Сенат Італії прийняв новий урядовий законопроект в галузі безпеки і виразив довіру кабінету Проді: 160 сенаторів проголосували "за", 156 -"проти". В Сенаті у прихільників Романо Проді перевага всього в 2 голоси. Можлива поразка могла примусити прем"єр-міністра піти у відставку. Проте тепер небезпека чергової урядової кризи в Італії минула. Законопроект надійде на розгляд в нижню палату парламенту, після схвалення якої набуде чинності.

Гострі розбіжності в Сенаті викликав один із заходів, що вводилися урядом, покликаних полегшити висилання з Італії громадян Євросоюза, якщо їх визнають небезпечними для суспільства. Подібні заходи уряд країни вирішив ввести після того, як в кінці жовтня румунський іммігрант звірячо вбив 47-річну жінку-італійку.

До боротьби зі злочинністю в Римі вже притягуються народні дружини, вони контролюють небезпечні райони столиці і здійснюють обхід вулиць. Перед поліцією поставлено завдання проводити перевірки в таборах іммігрантів, в багатьох місцях ліквідовуються їхні самовільні поселення.

Рада міністрів Італії на екстреному засіданні видала декрет, що дозволяє префектам міст висилати іммігрантів, які вчинили правопорушення, з країни впродовж доби, навіть якщо ці іммігранти - громадяни ЄС, повідомляє EuroNews.
Зараз ви читаєте новину «Сенат Італії виразив вотум довіри уряду Проді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути