Ексклюзиви
вівторок, 02 березня 2010 15:56

СБУ затримали на ринку продавців секретних даних

СБУ затримали на ринку продавців секретних даних

У Києві співробітники СБУ в результаті спецоперації затримали двох зловмисників, які на столичному ринку Петрівка незаконно реалізовували компакт-диски із секретними базами даних державних органів і шкідницькими комп"ютерними програмами, призначеними для несанкціонованого втручання в роботу комп"ютерних мереж.

Як повідомили Головному управлінні СБУ в Києві та Київській області, одного з підозрюваних - 32-річного киянина - затримали безпосередньо в той момент, коли він намагався продати 37 тисяч електронних вірусів, систематизованих за темами, наприклад, для злому паролів, розсилки повідомлень з чужого комп"ютера. Водночас, 24-річний киянин збував копію бази даних, яка містить інформацію з обмеженим доступом і є власністю державного органу.

Наразі встановлюються особи, які тиражували носії зі шкідницькими програмними засобами.

Магнітні носії вилучено і скеровано на експертизу.

За її результатами буде порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідницьких програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) і ст. 361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп"ютерах), автоматизованих системах, комп"ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що в лютому Оболонський районний суд столиці визнав винним 23-річного мешканця Київської області за збут шкідливих програмних засобів для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем та комп"ютерних мереж, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримали на ринку продавців секретних даних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути