Ексклюзиви
середа, 21 листопада 2007 16:37

СБУ встановила як руйнували "Мазепинський Вал" в Києві

Служба безпеки України заявила про припинення розкрадання 3 млн. гривень бюджетних коштів, виділених для реконструкції "Мистецького арсеналу" в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ, поширеному в середу.

За фактом викриття і припинення розкрадання 3 млн. гривень державних коштів, виділених для проведення реконструкції на території "Мистецького арсеналу" міське управління СБУ порушило кримінальну справу за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

На виконання доручення президента щодо проведення розслідування за фактом руйнування частини пам"ятки археології початку XVIII століття "Мазепинський Вал", співробітниками спецслужби встановлено, воно проводилось під виглядом робіт із демонтажу непридатних для використання будівель та очищення від сміття території музейного комплексу.

Також СБУ з"ясувало, що посадові особи приватної комерційної структури, яка здійснювала інженерну підготовку території у музейному комплексі необґрунтовано завищували вартість робіт при розрахунках кошторису.

Зокрема, всупереч положень угоди, з відповідною виплатою коштів підприємству "Рекультивація", ґрунт та сміття доправляли не до заявленого сміттєзвалища за межами Києва, а безкоштовно звалювали на будівельному майданчику в урочищі Клубище у десятому мікрорайоні житлового масиву Троєщина.

Столичними правоохоронцями вже порушено кримінальні справи за фактами руйнування пам"ятки історії та службової недбалості, внаслідок якої зруйновано "Мазепинський Вал". Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «СБУ встановила як руйнували "Мазепинський Вал" в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути