четвер, 03 липня 2008 17:49

СБУ розшукує причетних до організації Голодомору

Служба безпеки України спільно з Українським інститутом пам"яті розшукує відомості про співробітників органів ДПУ (Державне політичне управління), які були причетні до організації та проведення в Україні Голодомору 1932-1933 рр.

Як повідомляє прес-служба СБУ, про це йшлося на історичних слуханнях на тему "Діяльність СБУ щодо розсекречення й оприлюднення архівних документів про "великий терор" і політичні репресії часів радянської влади".

Документи свідчать, що ініціаторами й організаторами масових політичних репресій в Україні в післявоєнний час було найвище союзне й місцеве партійно-державне керівництво, а виконавцями репресій - керівники та співробітники органів ДПУ-НКВС, прокуратури, судової системи, наголошує СБУ.

За даними спецслужби, загальна кількість жертв політичних репресій в Україні в період 1927-1990 років становить близько 1 млн. 100 тис. людей. Крім того, 2 млн. 880 тис. корінних мешканців України депортували за її межі, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «СБУ розшукує причетних до організації Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути