субота, 17 травня 2008 11:37

СБУ "прикрила" банду, що займалася виготовленням фальшивих банкнот

У Житомирській області Служба безпеки України припинила діяльність організованої злочинної групи, яка займалася виготовленням і збутом підроблених грошей.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, встановлено, що до групи входили троє молодиків віком 28-30 років: працівник банківської установи та двоє безробітних мешканців Житомира, один з яких раніше вже був засуджений на 5 років за крадіжку в особливо великих розмірах. Вони "спеціалізувалися" на виготовленні банкнот номіналом 100 гривень, використовуючи для цього комп"ютерну і лазерну розмножувальну техніку.

Працівник банківської установи за допомогою програмних засобів розробив відповідний макет банкноти. Відтак до справи бралися розповсюджувачі підробок. За наявною у СБУ інформацією, за час свого існування ця група виготовила підробленої національної валюти у сумі понад 20 тисяч гривень.

Друкували вони фальшиві гроші не лише для збуту, а й для власних потреб – для поточних витрат на базарах, у магазинах та, в першу чергу, розважальних закладах міста (напередодні один із затриманих розрахувався у диско-клубі Житомира десятьма фальшивими стогривневими купюрами).

16 травня ц.р. на території автозаправної станції міста при спробі збуту чергової партії підробок було затримано одного з учасників угруповання, у якого вилучено 10 банкнот номіналом 100 гривень.

Згідно з актом дослідження сумнівних банкнот, проведеного експертом Управління Національного банку України в Житомирській області, вилучені при затриманні та обшуку купюри є підробленими. Згодом у різних місцях обласного центру було затримано й інші члени злочинної групи.

За даним фактом Управлінням СБ України в Житомирській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) Кримінального кодексу України, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "прикрила" банду, що займалася виготовленням фальшивих банкнот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути