Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 19:07

Саудівська Аравія внесла рекордні 500 млн доларів до бюджету СПП ООН

До бюджету Світової продовольчої програми ООН рекордну сумму- 500 мільйонів доларів - внесла Саудівська Аравія, повідомляє РИА "Новости".

"Цей найбільший внесок зі всіх, що коли-небудь робилися до агентств ООН, допоможе міжнародній продовольчій програмі полегшити страждання мільйонів голодуючих і тих, хто постраждав від зростання світових цін на продовольство", - мовиться в документі.

За словами виконавчого директора Програми Жозетт Ширан, Саудівська Аравія грає ключову роль у міжнародних гуманітарних акціях. "Це пожертвування врятує багатьох від голодної смерті, інших - від недоїдання, допоможе запобігти народним заворушенням", - сказала вона.

У березні цього року Світова продовольча програма звернулась із закликом про допомогу до міжнародного співтовариства через різке зростання світових цін на продовольство. Всього це агентство ООН в 2008 році має намір забезпечити їжею 73 мільйони незабезпечених у всьому світі.

Кількість голодуючих у світі в найближчий час може досягти 100 млн людей унаслідок прогресуючої продовольчої кризи, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Саудівська Аравія внесла рекордні 500 млн доларів до бюджету СПП ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути