понеділок, 27 серпня 2007 12:43

Саудівська Аравія створює армію для охорони об"єктів нафтовидобутку

Саудівська Аравія почала підготовку 35-тисячного озброєного контингенту для захисту об"єктів нафтовидобутку і нафтової інфраструктури від можливих терористичних атак.

Подібний крок зроблений у відповідь на погрози терористичного угрупування "Аль-Каїда" провести серію терактів на нафтових об"єктах в Перській затоці, а також через напруженість, що росте між Іраном і США.

Поки підготовлено 5000 охоронців. Зокрема, вони навчалися використовувати новітнє устаткування стеження, заходам з протидії можливим терористичним атакам і кризовому управлінню.

Інші 30 тисяч чоловік планується підготувати протягом двох-трьох років. Очікувана вартість програми, включаючи сюди придбання нового устаткування, може скласти від 4 до 5 мільярдів доларів.

Програма підготовки спонсорується американською збройовою корпорацією Lockheed Martin. Проте в Lockheed Martin заявили, що їм нічого про це не відомо.

Саудівська Аравія є першим експортером нафти в світі, крім того, на її території знаходяться 25 відсотків розвіданих світових запасів нафти. Вона розробляє, щонайменше, 80 нафтових і газових родовищ, довга нафто- і газопроводів - 17 тисяч 700 кілометрів.

Армія Саудівської Аравії налічує 75 тисяч чоловік, ВВС - 18 тисяч і ВМС - 16 тисяч, пише The Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «Саудівська Аравія створює армію для охорони об"єктів нафтовидобутку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути