четвер, 27 березня 2008 10:26

Шаттл "Ендевор" успішно приземлився у Флориді

Шаттл Endeavour, пропустивши через несприятливі погодні умови першу спробу посадки, вдало приземлився на космодромі на мисі Канаверал (США) повідомив черговий співробітник космічного Центру НАСА імені Кеннеді на мисі Канаверал.

"Шаттл вдало приземлився, це стало 22-м приземленням шаттлу в темний час доби. Останній раз у темряві сідав шаттл "Атлантіс" 21 вересня 2006 року", - сказав співробітник Центру.

Перед тим, як здійснити маневр сходження з орбіти, керівник зміни Центру управління польотом Джим Даттон запитав у командира шаттла Домініка Горі, що він думає про посадку в існуючих погодних умовах. Горі відповів, що погодні умови його влаштовують, оскільки екіпаж шаттлу натренований для здійснення посадки в таких непростих умовах.

Ця місія Endeavour, який прибув на МКС 12 березня, - рекордна за тривалістю й кількістю виходів у відкритий космос: політ тривав 16 днів, а астронавти здійснили п"ять виходів у відкритий космос. Раніше в середньому політ шаттлу до МКС тривав 11 днів із трьома виходами.

Командує "рекордним" польотом шаттлу Домінік Горі, пілотує Endeavour Грегорі Джонсон. До команди входять також бортінженери Рік Ліннехан, Роберт Бенкен, Майк Фореман, Гаретт Рейсман і японський астронавт Такао Дої.

У рамках нинішнього польоту шаттл доставив на МКС першу герметичну секцію японського лабораторного блоку "Кібо" і систему "Декстре", що складається із двох механічних маніпуляторів канадського космічного агентства. Японський лабораторний блок і канадський маніпулятор були встановлені під час виходів у відкритий космос, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Шаттл "Ендевор" успішно приземлився у Флориді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути