Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2008 15:53

Самітницький спосіб життя підриває фізичне здоров"я людини

Згідно з результатами недавнього дослідження, спілкування з іншими людьми, на відміну від самітницького способу життя, є природним для людини. Окрім того, що процес спілкування приносить людині душевне задоволення і спокій, контакт з іншими людьми забезпечує міцніше здоров"я, затверджують фахівці.

Учені провели дослідження за участю більше 700 людей літнього віку. В процесі аналізу було встановлено, що ті люди, які часто зустрічаються з друзями і близькими набагато рідше звертаються до лікаря унаслідок поганого самопочуття. Таким чином, уклали дослідники, спілкування сприяє зміцненню здоров"я людини, що особливо помітно в літньому віці.

Не дивлячись на те, що прямих пояснень даного явища знайдено не було, "науково доведено, що конфлікти при спілкуванні негативно впливають на здоров"я людини", говорить доктор Джейсон Ньюсом (Jason T. Newsom), автор дослідницького проекту. Аналіз був проведений в Університеті міста Портленда (Portland StateUniversity), штат Орегон, США.

Давно відомо, що взаємозв"язок між поведінкою, способом життя людини і її здоров"ям, існує. Для доказу даного факту учені на чолі з доктором Ньюсомом провели національне опитування серед жителів США у віці від 65 до 90 років. Дослідники були зацікавлені в з"ясуванні способу і якості життя людей, а також стану їх здоров"я.

У процесі аналізу було встановлено, що чим менш активне соціальне життя веде людина, тим гірше вона себе почуває у фізичному плані.

За словами дослідників, однією з причин може бути ослаблення імунної системи, пов"язане з негативним соціальним тиском, проте можуть бути і інші причини даного взаємозв"язку, на сьогоднішній день не відомі. Результати дослідження були опубліковані в журналі HealthPsychology, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Самітницький спосіб життя підриває фізичне здоров"я людини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути