Ексклюзиви
субота, 07 липня 2007 16:56

Шахрай заробив 10 млн грн на віртуальному зерні

Кримський шахрай спустошив на 10 мільйонів гривень кишені декількох аграрних підприємств півострова і Києва, і комерційного банку, реалізовуючи неіснуюче зерно. За повідомленням кримської прокуратури, протизаконні дії коштуватимуть "комбінаторові" п"яти років свободи і всього нажитого майна.

Слідство встановило, що кримський підприємець отримав 7,5 мільйонів гривень від шести агрофірм як оплату за сільгосппродукцію. Покупці перераховували шахраєві гроші, не підозрюючи, що складська квитанція - документ, який підтверджує постачання зерна, підроблена, а сам "продавець" не має такої кількості зерна і не збирається виконувати узяті на себе обіцянки.

"Зібравши" з віртуального зерна у вересні-жовтні 2004 року багатий урожай, підприємець на початку наступного року використовував іншу схему - також з неіснуючим товаром.

У одному з банків "комбінатор" отримав під заставу зерна кредит на суму, більше 2,5 мільйонів гривень. На підтвердження наявності заставного майна підприємець, по випробуваній схемі, надав фіктивні складські свідоцтва і квитанції.

Провину підсудного в скоєнні злочинів по семи інкримінованих йому епізодах повністю довели в суді, який погодився з позицією прокурора і призначив шахраєві покарання у вигляді п"яти років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Суд також позбавив обвинувачений має рацію протягом трьох років займатися підприємницькою діяльністю, передають MIGnews.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай заробив 10 млн грн на віртуальному зерні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути