Ексклюзиви
четвер, 20 листопада 2008 15:30

Шахрай лікував пенсіонерку вольтметром

Прокурор Радянського району Челябінська захотів порушити кримінальну справу відносно шарлатана, жертвою якого стала місцева пенсіонерка, повідомляє ІА Regnum з посиланням на прес-службу прокуратури Челябінської області.

У вересні 2008 року в Управління внутрішніх справ по Радянському району Челябінська звернулася пенсіонерка із заявою про розкрадання у неї грошових коштів. Суть злочину полягала в тому, що до жінки під виглядом лікаря прийшов чоловік і запропонував купити "унікальний апарат" для лікування різних захворювань. Пенсіонерка придбала апарат за 14 500 рублів.

Коли вона похвалилася покупкою перед сусідами, вони пояснили їй, що чудодійним апаратом є звичайний вольтметр - недорогий прилад для вимірювання напруги електричного струму. Проте в порушенні кримінальної справи жінці було відмовлено за відсутністю складу злочину.

Через деякий час заява пенсіонерки потрапила до прокурора того ж району, який захотів відмінити незаконну ухвалу про відмову в порушенні кримінальної справи. На його думку, дії шарлатана є злочином, передбаченим частиною 1 статті 159 УК РФ (шахрайство). За фактом злочину порушена кримінальна справа. Відносно співробітників УВС проводиться перевірка за фактом незаконної відмови в порушенні кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай лікував пенсіонерку вольтметром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути