четвер, 06 грудня 2007 11:44

Рух "Талібан" узяв на себе відповідальність за теракти в Кабулі

Рух "Талібан" узяв на себе відповідальність за теракти, здійснені 4 і 5 грудня в столиці Афганістану.

Представник "Талібану" Карі Ахмаді повідомив по мобільному телефону, що "терористичні акти в афганській столиці мали на меті продемонструвати нездатність США контролювати обстановку в Афганістані і повну недієздатність іноземних військ у питаннях забезпечення безпеки".

Він спростував офіційні урядові дані про число жертв теракту 5 грудня в районі Чель Сотун, заявивши, що при вибуху загинули 42 військовослужбовця Афганської національної армії (АНА). Раніше представники Міноборони Афганістану заявили, що в результаті кривавого теракту було вбито 12 чоловік, включаючи військових і мирних громадян, десятки людей отримали поранення.

О 7.05 за місцевим часом терорист-смертник на замінованому мікроавтобусі атакував автобус з військовими АНА. Крім дорослих, жертвами теракту стали також четверо дітей, які йшли до школи.

У вівторок терорист-смертник підірвав у Кабулі поряд із колоною контингенту ISAF, що перебував під командуванням НАТО, замінований автомобіль - 22 мирних жителі отримали поранення. За даними місцевої поліції, вибух прогримів біля кабульського аеропорту.

Інший представник руху "Талібан" Забіулла Моджахед також зробив заяву по мобільному телефону для місцевих ЗМІ, в якому відзначив, що таліби не припинять боротьбу проти уряду Хаміда Карзая і в зимовий час, коли бойова активність бунтівників в попередні роки традиційно знижувалася. Навпаки, "нинішня зима стане найкривавішою для цього кабульського режиму", сказав він, повідомляє афганська радіостанція "Азаді".

 

Зараз ви читаєте новину «Рух "Талібан" узяв на себе відповідальність за теракти в Кабулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути