Ексклюзиви
середа, 15 серпня 2007 12:11

Рудьковський звинувачує міліцію у тортурах підозрюваного в аварії "Столичного експреса"

Міністр транспорту і зв"язку Микола Рудьковський критикує правоохоронні органи за неякісне розслідування аварії потяга "Дніпропетровськ-Київ", що сталася 2 травня.

Про це Рудьковський заявив у вівторок на прес-конференції в Харкові, повідомляють Українські новини.

За даними міністра, підозрюваний слідством ремонтник на момент події знаходився у родичів за 40 км від місця аварії.

Рудьковський відзначив, що підозрюваних слідством чергову по станції і ремонтника правоохоронці затримали наступного дня після аварії.

Міністр заявив, що правоохоронці тиснули на ремонтника, залякали затриманих, у результаті чого вони підписали зізнання в нібито вчиненому: "До нього фактично застосовували тортури".

За його словами, фахівці провели технічний експеримент, що суперечить висновкам слідства.

"Сфабрикована справа розвалилася, цих людей випустили і зняли з них обвинувачення", - сказав Рудьковський.

Також міністр заявив, що не виключає цілеспрямованої організації сходження потяга з рейок. Він припустив, що при цьому ставилася задача завести потяг на сусідню колію, де стояла електричка, щоб відбулося зіткнення. Однак, на його думку, цей задум не був реалізований до кінця.

"Перестали розслідувати цю справу, вже немає політичного інтересу, а ті люди, що організували це, сьогодні ходять на свободі", - заявив Рудьковський.

Як відомо, 10 травня заступник міністра внутрішніх справ Василь Фатхутдінов повідомив, що слідча група МВС вважає винними в аварії потяга "Дніпропетровськ-Київ" 2 травня чергового по станції "Росава" і електромеханіка дистанції шляхів "Київ-Пасажирський".

За його словами, виявивши несправність, підозрювані не повідомили про неї машиністу, а замість цього спробували усунути її самостійно. Фатхутдінов заявив, що чергова й електромеханік зізналися у вчиненому.

2 травня на ст. Росава в Київській області на швидкості 115 км/год зійшов з рейок потяг N168 "Столичний експрес" (Дніпропетровськ-Київ), 3 особи були госпіталізовані. За даним фактом прокуратура Київської області порушила кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «Рудьковський звинувачує міліцію у тортурах підозрюваного в аварії "Столичного експреса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути