Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2007 17:34

Рудьковський поборовся з корупцією: звільнив начальника Одеського морського порту

Наказом міністра транспорту та зв"язку України за порушення у фінансово-господарській діяльності, неефективне використання державного майна і, відповідно, порушення умов контракту, звільнено начальника державного підприємства "Одеський морський торгівельний порт" Миколу Павлюка.

На період до призначення в установленому порядку керівника підприємства виконуючим обов"язки начальника державного підприємства призначено Бикова.

Пояснюючи причини кадрових змін в Одеському морському порті, прес-служба мінтрансу повідомила, що за попередників Миколи Рудьковського на міністерській посаді масштабні перевірки цієї галузі не проводилися.

- Довгий час діяльність морських портів була одним із найбільш прибуткових напрямків нелегального бізнесу. Зараз корупційні схеми ліквідуються, незважаючи на величезний спротив тих, хто ними користувався, - сказано у повідомленні прес-служби.

Микола Павлюк - член Народно-демократичної партії, на посаду начальника ОМП у лютому 2005 року його призначив міністр транспорту уряду Тимошенко Євген Червоненко.

Павлюка вже другий раз звільняють з посади начальника Одеського морського порту. Вперше це сталося 4 роки тому. До 2003 року Павлюк 18 років керував ОМП.

Покійний екс-міністр транспорту та зв"язку Георгій Кирпа у 2003 році звільнив також головного бухгалтера ОМП Олександра Соборова через корупцію у порту на сотні мільйони гривень. Соборов втік, невдовзі його оголосили в розшук.

У 2005-му році колишній міністр транспорту Євгеній Червоненко поновив Павлюка на посаді керівника Одеського порту.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Рудьковський поборовся з корупцією: звільнив начальника Одеського морського порту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути