понеділок, 09 квітня 2007 13:16

Розпочалося найбільше за сто років виверження вулкану

На острові Реюньйон, що входить до групи розташованих в Індійському океані Маскаренськіх островів, "прокинувся" вулкан Пітон де ля Фурнез, повідомляє AFP.

Активність виверження така висока, що учені вже назвали його "виверженням століття". "Ми ще ніколи не бачили такого явища", - сказав фахівець розташованої на острові вулканологічної лабораторії.

По словах ученого, час від часу вулкан викидає магму на висоту до 200 метрів.

Потоки розплавленої лави, стікаючи в море зі швидкістю близько 60 кілометрів на годину, вже перерізали головну автомагістраль острова. Концентрація сірчистого газу в деяких районах острова досягла украй високих значень. В результаті лісових пожеж, що почалися, було повністю знищено близько 300 гектарів тропічного лісу і 30 гектарів пальмових і ванільних плантацій.

Жителі розташованого поблизу вулкана села були евакуйовані, і хоча через деякий час їм дозволили повернутися в свої будинки, частина з них вирішила почекати з поверненням.

Як відзначає AFP, ці люди, мабуть, ще не забули виверження 1986 року, коли потоки лави спалили частину будинків їх села, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Розпочалося найбільше за сто років виверження вулкану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути