Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2007 09:11

Розкрита таємниця оргазму мавп

Німецькі учені пролили світло на сексуальну поведінку мавп, виявивши, що примати жіночої статі кричать під час сексу, щоб викликати оргазм у своїх партнерів. Дослідження учених Німецького центру по вивченню приматів в Готтінгені показує, що у самців безхвостих макак практично ніколи не відбувається еякуляція, якщо самки не видають крики, повідомляє The Thaindian News.

Давно відомо, що самки мавп кричать під час і після сексу. Проте точна мета цих криків не була встановлена. Для того, щоб знайти відповідь на це питання, дослідники вивчали поведінку безхвостих макак впродовж двох років в природному заповіднику Гібралтара.

Вони з"ясували, що самки видають крики в 86% випадків всіх статевих актів. Коли самки кричать, у самців відбувається еякуляція в 59% випадків. Проте, коли самки не видають криків, самці відчувають оргазм менш ніж в 2% випадків.

Щоб визначати, чи були крики викликані тим, наскільки енергійно проходить статевий акт, учені підрахували число фрикцій, що здійснюються самцем під час статевого акту і засікли час, за який вони відбувалися. Дослідники виявили, що коли самки видавали крики, кількість фрикцій збільшувалася. Це дозволило припустити, що крики самок ведуть до енергійнішого сексу.

Глава дослідницької групи, експерт в області поведінки приматів Дана Пфефферл, відзначила, що підрахунок кількості фрикцій може показатися "досить дивним, проте це наука. Безхвості макаки вирізняються прихильністю до проміскуїтету, тому вони часто вступають в сексуальний контакти з безліччю різних партнерів. Це означає, що кількість сперми у самців зменшується із зростанням числа статевих актів. Самки видають крики, коли у них наступає найсприятливіший період для зачаття, щоб самці виділили найбільшу кількість сперми", повідомляє ФАКТNEWS.

Зараз ви читаєте новину «Розкрита таємниця оргазму мавп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути