понеділок, 15 жовтня 2018 18:08

"Росток-Холдинг" не може відновити роботу і просить Порошенка розібратися

"Росток-Холдинг" не може відновити роботу і просить Порошенка розібратися
Правоохоронні органи зупинили роботу агрохолдингу "Росток-Холдинг". Фото: Tenty

Санкції і слідчі дії щодо агропідприємства "Росток-Холдинг" другий тиждень блокують роботу підприємств і унеможливлюють збір врожаю.

Як відомо, 8 жовтня правоохоронні органи зупинили роботу агрохолдингу через рішення райсуду Харківської області, який в якості запобіжного заходу застосував арешт активів та заборону збирати врожай і здійснювати продаж зерна. На підприємстві вважають, що одну із найбільших сільськогосподарських компаній країни намагаються захопити рейдерським способом. За словами адвоката, керуючого партнера ЮФ "Ілляшев та Партнери" Михайла Ілляшева, який захищає інтереси "Росток-Холдинг", постанови про заходи винесені в один і той же день, без виклику представників підприємств, з позбавленням права на захист і з порушенням принципів розумності, доцільності та своєчасності заходів.

"Кримінальне провадження легалізує фактичну спробу рейдерського захоплення підприємств холдингу. При цьому санкції на всі слідчі дії видає Харківський районний суд Харківської області, що знаходиться в селищі міського типу Покотилівка. І це при тому, що жодне підприємство холдингу не те що не знаходиться там, а взагалі не має до тієї місцевості жодного відношення" -– заявив Михайло Ілляшев.

В "Росток-Холдингу" наголошують, що частина врожаю вже продана європейським і американськими компаніям. Однак зібрати агрокультури підприємство не може. Тому працівники підприємства змушені звернутися до Президента України Петра Порошенка з проханням втрутитися та вжити заходів щодо ситуації, яка склалася у зв'язку із спробою рейдерського захоплення. Автори звернення наголошують: сума збитків може скласти понад 1 мільярд гривень – стільки врожаю залишилося в полях. Це призведе до втрати агрокультур, негативних екологічних наслідків, а держава недоотримає 100 мільйонів гривень податків. Постраждають працівники підприємства - близько двох тисяч жителів Сумської і Чернігівської областей, для яких агрохолдинг – головне джерело існування.

"Незаконні та необґрунтовані дії правоохоронних органів призводять до порушення строків поставок, створення негативного іміджу українських аграріїв та підриву їх авторитету на міжнародному ринку, що не може не відобразитися на подальшій співпраці іноземного бізнесу і з іншими вітчизняними сільськогосподарськими підприємствами", - підкреслюють автори листа до Президента.

Працівники нагадують: "Росток-Холдинг" здійснює поставку зернових і на внутрішній ринок. Неможливість виконати зобов'язання перед вітчизняними споживачами може призвести до подорожчання хлібопродуктів і молочних виробів.

"Росток-Холдинг" — вертикально-інтегрована агропромислова група, що спеціалізується на вирощуванні та реалізації зернових культур, а також виробництві та продажу молока. Під контролем групи близько 60 тис. га. До групи також належать 5 тваринницьких ферм, 3 елеваторні комплекси та ряд торгових компаній. Група входить до топ-10 найефективніших агрокомпаній України за версією журналу Landlord. У рейтингу ТОП-100 латифундистів України посідає 25-е місце.

Зараз ви читаєте новину «"Росток-Холдинг" не може відновити роботу і просить Порошенка розібратися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути