четвер, 08 травня 2008 15:14

Роботи Пікассо, Леже і Мунка були поза конкуренцією на аукціоні Sotheby"s

Роботи Пабло Пікассо, а також Фернана Леже і Едварда Мунка були поза конкуренцією на аукціоні Sotheby"s "Імпресіонізм і сучасне мистецтво". Як і очікувалося, всі рекорди побило полотно кубіста-постімпресіоніста Леже "Етюд пані в блакитному", написане в 1912-1913 роках, яке пішло за 39 млн доларів.

Результат торгів не обманув очікувань організаторів аукціону, що оцінювали цю роботу, яка представляє поєднання циліндрових і сферичних деталей, в межах від 35 млн до 45 млн доларів.

Майже за 31 млн доларів була продана картина "батька експресіонізму", норвежця Мунка "Дівчата на мосту (1902)", хоча експерти оцінювали її не більше ніж в 28 млн.

Фігурка "Журавля" заввишки трохи більше 70 см, створена Пікассо з двох вилок, ручки від кошика, лопати, газового крана і пари болтів в 1951-1954 рр., була продана за 19,2 млн доларів, що також вище за оцінну вартість; а його картина "Поцілунок (1969)" - за 17,4 млн.

Як і на аукціоні, що проходив недавно в Christie"s, підвищену увагу колекціонерів привернули роботи швейцарського скульптора Альберто Джакометті. Так, його бронзова "Венеціанська жінка VIII", заввишки в 122 см, пішла з молотка більш ніж за 10 млн доларів, а написаний маслом в 1964 році "Портрет Кароліни" - за 14,6 млн доларів.

Стабільний попит мали картини класичних імпресіоністів. Так, скромна "Герань" Анрі Матісса, написана ним в 1910 році, пішла з молотка за дев"ять з половиною мільйонів доларів, хоча експерти Sotheby"s оцінювали її максимум в 3,5 млн доларів.

А заспокійливий пейзаж Поля Сезанна "Околиці Гардени (1886-1890)" був проданий за 10,5 млн. На два мільйони менше заплатив анонімний покупець за написану Едгаром Дега приблизно в 1886 році картину "Три танцівниці в рожевому".

За попередніми даними будинку Sotheby"s, 53 лоти принесли 235 млн доларів. Це поступається результату, показаному його конкурентом Christie"s, де проходив аналогічний аукціон, - 277 млн доларів, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Роботи Пікассо, Леже і Мунка були поза конкуренцією на аукціоні Sotheby"s». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути