Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2007 09:39

Робітники сцени на Бродвеї закінчили страйк

У Нью-Йорку робітники сцени на Бродвеї завершили, що тривав 19 днів, прийшовши до попередньої згоди на переговорах з продюсерами, передає CNN. Показ вистав поновиться вже 29 листопада. "Працівники Бродвею з нетерпінням чекають повернення до роботи, щоб дарувати радість шанувальникам театру, найпрекраснішої у світі розваги", – відзначив президента Міжнародного союзу працівників сцени Джеймс Клеффі.

Нагадаємо, страйк робітників сцени розпочався 10 листопада, за 2 дні після закінчення переговорів. 26 із 35 бродвейських шоу були закриті. Переговори відновили за декілька днів, проте до 18 листопада сторонам так і не вдалося дійти згоди.

Гості, що приїжджають до Нью-Йорка, були позбавлені можливості побачити такі спектаклі, як "Привид опери", "Мамма-міа", "Чікаго", "Русалонька" та інші. Загальні збитки від страйку складали щонайменше 17 млн доларів на день. Причому тільки місто втрачало за день 2 млн доларів. Потік туристів знизився, що призвело до збитків, яких зазнали власники ресторанів і сувенірних магазинів.

Суперечка розгорілася навколо того, скільки робітників необхідно для відкриття і обслуговування бродвейської вистави. Це стосується установки декорацій, освітлення, звукового оформлення та театральних реквізитів, а також підтримки їх у робочому стані та їх функціонування під час спектаклів.

Театральні продюсери хотіли, щоб кількість робітників можна було варіювати залежно від постановки, проте профспілки наполягали на необхідності встановити конкретне число і вимагали компенсацій у разі його скорочення. Останнього разу подібного удару було завдоно Бродвею 2003 року, коли музиканти залишили театри на чотири дні, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Робітники сцени на Бродвеї закінчили страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути