Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2007 19:56

Різниця між "помаранчевими" і "біло-синіми" незначна - опитування

Переважна більшість громадян України не підтримує ідею створення "широкої коаліції" після проведення 30 вересня позачергових виборів до Верховної Ради.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова з 1 по 10 вересня 2007 року.

Зокрема, лише 15,6% респондентів вважають, що найкращим для країни був би склад коаліції, основу якої становитимуть Партія регіонів і, принаймні, одна з "помаранчевих" політичних сил - "Наша Україна - Народна самооборона" або БЮТ. Значно частіше громадяни України підтримують створення або суто "помаранчевої" - 30,6% опитаних, або суто "біло-блакитної" коаліції - 28,5%.

При цьому, менше третини опитаних вважають, що між основними політичними силами існує помітно виражена різниця як у передвиборних програмах, так і у характері їхньої діяльності. Більше половини респондентів вважають, що такої різниці майже немає, або вона є незначною. В той же час, респонденти досить скептично оцінили рівень виконання провідними політичними силами передвиборних обіцянок, що давалися перед виборами 2006 року. Не менше двох третин виборців вважають, що кожна з політичних сил, які у 2006 році пройшли до парламенту, або зовсім не виконують своїх обіцянок, або виконують їх незначною мірою.

Опитування проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 1 по 10 вересня 2007 року за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за регіоном проживання, типом поселення, віком і статтю. Вибірка побудована як багатоступенева, стохастична із квотним відбором респондентів на останньому ступені. Опитування здійснювалося у 129 населених пунктах методом особистого інтерв"ю. Всього опитано 2004 респонденти віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки без врахування дизайн-ефекту з імовірністю 0,95 не перевищує 2,3%. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Різниця між "помаранчевими" і "біло-синіми" незначна - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути