понеділок, 05 травня 2008 14:13

Рейтинг виграшних компаній для акціонерів: лідер - виробник добрив

Виробник добрив Mosaic посів перше місце у складеному американським журналом Fortune списку 20 найприбутковіших для інвесторів компаній року. Прибуток утримувачів акцій Mosaic, загальна виручка від продажів якої склала в 2007 році 5,77 мільярдів доларів, виріс за минулий рік на 341,7%.

Ціна за кожну акцію компанії збільшилася за цей період з 21,6 долара до 94,34 долара.

На другому місці в списку Fortune опинився один з найбільших в США виробників сталі холдинг AK Steel, що встановив рекордний в своїй історії обсяг продажів на рівні семи мільярдів доларів. Розмір прибутку на одну акцію склав 173,6%.

Замикає трійку лідерів виробник продукту зі скла - головним чином, пивних пляшок, Owens-illinois. Його обсяг виручки досяг 8,13 мільярди доларів, а інвестиції в склотару принесли прибуток у розмірі 168,3% на акцію.

На думку журналу, цій компанії багато в чому допоміг слабкий долар, завдяки чому її експорт виріс за рік на 75%.

Найприбутковішими для інвесторів виявилися в 2007 році компанії, що працюють в нафтогазовому секторі, у виробництві промислового і аграрного устаткування, медпрепаратів, а також мережі роздрібної торгівлі.

Нагадаємо, що в квітні журнал Forbes опублікував список найбільших компаній світу - Global 2000. Кращим за наслідками 2007 року став британський банківський холдинг HSBC.

До цього лідерство довгий час утримували американські компанії, проте іпотечна криза відсунула американців з насидженого місця, і торішній лідер рейтингу - компанія Citigroup - в нинішньому році опустився на "далеке" 24-е місце.

Набагато краще йдуть справи у американців з General Electriс - вони піднялися на друге місце. Третє дісталося Bank of America, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг виграшних компаній для акціонерів: лідер - виробник добрив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути