неділя, 02 грудня 2007 16:05

Референдум зі зміни конституції Чечні відбувся

Референдум по внесенню змін до конституції Чеченської республіки визнаний таким, що відбувся.

За даними на 14:00 на виборчі ділянки в Чечні пришли і 59,5 відсотка зареєстрованих виборців. Для визнання референдуму відбувся в голосуванні повинні були взяти участь 50 відсотків виборців плюс один голос. Таким чином, референдум в Чечні визнаний таким, що відбувся.

На референдумі жителям Чечні пропонується проголосувати за збільшення терміну повноважень президента і парламенту з нинішніх чотири до п"яти років, заміну двопалатного парламенту на однопалатний, при одночасному скороченні кількості депутатів. Парламент Чечні може отримати право вносити до конституції зміни і доповнення без проведення референдуму. Крім цього, зміни в конституції Чечні припускають відміну положення про всенародне обрання президента республіки. Натомість, в конституції з"явиться стаття про наділення його повноваженнями. Ще одну зміну передбачає додання російській мові статусу державної мови республіки нарівні з чеченською.

Референдум в республіці проходить одночасно з виборами депутатів Держдуми РФ п"ятого скликання.

Президент Чечні Рамзан Кадиров вже побував на виборчій ділянці в своєму рідному селі Центорой, де проголосував, а потім станцював зі своєю сестрою Зулаєю Кадировою.

Після цього Кадиров став особисто об"їжджати виборчі ділянки і стежити за ходом голосування. Він вже побував на ділянках в Грозному, Гудермесі і селищі Джалка.

"Я задоволений і організацією виборної кампанії, і самим ходом голосування. Після численних зустрічей і бесід з людьми, які були на ділянках, я можу зробити висновки про те, що виборчими комісіями було вжито всі необхідні заходи для того, щоб успішно провести кампанію", - заявив Кадиров, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Референдум зі зміни конституції Чечні відбувся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути