Ексклюзиви
четвер, 15 лютого 2018 07:41

Розповіли, чому можуть відбутися дострокові вибори

Розповіли, чому можуть відбутися дострокові вибори
Ризик політичної дестабілізації в Україні вищий за військовий. Фото: espreso.tv

Ризик політичної дестабілізації в Україні вищий за воєнний. Про це говорять як представники американської розвідки, так і українські експерти. Дострокові парламентські вибори можуть бути призначеними на серпень 2018 року.

Як передає "24 Канал", про це розповів Микола Давидюк, директор аналітичного центру "Політика". Стверджує, що отримання Україною зброї зі США послаблює позиції Росії. Тому Кремлю вигідніше і дешевше дестабілізувати ситуацію через проросійських агентів впливу. Каже, часто це можуть бути партії з європейськими прапорами.

Розгойдується сценарій дострокових парламентських виборів. Зокрема, у серпні 2018 року.

"Порошенко зараз зайняв хитру позицію і хоче змусити всіх депутатів-мажоритарників підтримати його на виборах президента. А він їм потім начебто допоможе переобратися на мажоритарних округах. Депутати не хочуть іти на таку угоду, оскільки кажуть, що одного разу Порошенко їх уже кинув", – пояснив Микола Давидюк. Тому розглядається сценарій – спочатку парламентські вибори, а потім президентські.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкова може розіграти дострокові вибори - Тягнибок

Експерт переконаний: "Якщо провести спочатку парламентські вибори, то депутати-мажоритарники переобираються і тоді думають, чи підтримувати Порошенка, чи орієнтуватися на того кандидата, у кого вищий рейтинг. І це послаблює позиції Порошенка".

Cоціологи поцікавилися в українців, чи хочуть вони проведення дострокових виборів до Верховної Ради. 47% опитаних відповіли ствердно, 41% - проти такої ініціативи. За дострокові вибори президента висловилися 44%, проти - 46%. Ідею масових протестів, які приведуть до повалення чинної влади, підтримали 33% опитаних, проти висловилися 54%.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, чому можуть відбутися дострокові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути