Кожен четвертий кавун і диня, які продають на ринках Донеччини, небезпечні для здоров"я – довела перевірка обласної санстанції. Баштанні дослідили на нітрати, пестициди та важкі метали і з"ясували їхню шкідливість.
Олександра Підоренко, заввідділу токсикології Донецької обласної СЕС: "80% динь і 20% кавунів завезено в Донецьку область з південних областей України. Ця продукція вилучається з реалізації, піддається утилізації. Прагнемо не допустити її для продажу населенню".
Понад половину баштанних продають без документів про якість, а кожен третій реалізатор не дотримується санітарних вимог.
Півсотні заборон на торгівлю кавунами та динями і 14 штрафів. Сума яких – від півсотні до 440 гривень – не лякає продавців, адже прибутки більші. Про здоров"я покупців не думають, хоча нітрати у фруктах та овочах призводять до серйозних розладів шлунково-кишкового тракту, попереджають лікарі, повідомляє ICTV
Коментарі