вівторок, 08 липня 2008 13:23

Райс вважає конструктивними переговори по ПРО з главою МЗС Польщі

Держсекретар США Кондоліза Райс оцінила переговори з главою МЗС Польщі Радославом Сікорським з питання про розміщення на польській території елементів американської системи протиракетної оборони як конструктивні.

Зустріч Райс і Сікорського відбулася напередодні у Вашингтоні без участі преси.

"Ми розповіли їм (польським колегам), що ми можемо зробити. Все ще залишилися деякі питання, тому не можу точно позначити траєкторію нашого руху, але ця зустріч була конструктивною", - заявила Райс.

США планують розмістити десять ракет-перехоплювачів в Польщі і радар на території Чехії під приводом захисту від передбачуваної загрози з боку Ірану. Варшава не згодна на запропоновані Вашингтоном умови. Як заявив раніше прем"єр-міністр Польщі ДональдТуск,<>розміщення на польській території елементів американської системи ПРО підвищує безпеку США, але не Польщі. Однією з умов можливої угоди Варшава називає модернізацію своєї армії та системи ППО за підтримки Вашингтона.

Держсекретар США не стала відповідати на питання про те, чи буде досягнута угода з питання про ПРО між американською і польською сторонами.

У вівторок вранці Райс прибула до Праги, де вона підпише головний основний договір про розміщення на чеській території американського радара системи ПРО.

Раніше з посиланням на офіційного представника держдепартаменту США ШонаМаккормака повідомлялося, що в рамках поїздки Райс до Європи, де вона відвідає Чехію, Болгарію та Грузію, не виключена її додаткова зупинка у Варшаві.

Проте, Райс не має наміру їхати в польську столицю.

"Я не думаю, що мені варто їхати до Варшави", - сказала держсекретар США, відповідаючи на питання про можливий візит до Польщі з метою переконати керівництво країни прискорити підписання договору про розміщення елементів американської ПРО, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Райс вважає конструктивними переговори по ПРО з главою МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути