понеділок, 07 квітня 2008 11:27

"Райс лобіює свою кандидатуру на пост віце-президента США"

Держсекретар США Кондоліза Райс активно лобіює висунення своєї кандидатури на пост віце-президента США в зв"язці з лідером президентської гонки у республіканців сенатором Джоном Маккейном, заявив відомий республіканський політолог Ден Сенор.

"Кондоліза Райс веде для цього активну кампанію", - заявив в неділю в ефірі телекомпанії Ей-бі-сі Сенор, відомий також тим, що після американського вторгнення до Іраку він займав пост офіційного представника по пресі в тимчасовій адміністрації США в Іраку.

Сенор зіслався, зокрема, на зустріч Райс з групою представників впливових консервативних кіл, що відбулася десять днів тому за зачиненими дверима, підкресливши, що "у Вашингтоні є такий ритуал".

При цьому він додав, що Райс "була там не для того, щоб говорити про зустріч НАТО в Бухаресті".

Виступавший разом з Сенором в недільній аналітичній програмі відомий консервативний політоглядач Джордж Уїлл також не виключив того, що Райс може бути висунута на пост віце-президента в зв"язці з Маккейном.

"Це можливо", - заявив Уїлл.

За годину до виходу в ефір телепрограми за участю Сенора і Уїлла сенатор Маккейн в інтерв"ю телекомпанії "Фокс" відмовився розкрити відомості про те, кандидатури яких фігур розглядаються ним зараз на пост віце-президента.

Сенатор пояснив свою відмову тим, що знаходиться "тільки на самому початку процесу".

Маккейн при цьому підкреслив, що при виборі кандидатури віце-президента для нього "першим, найбільшим і найголовнішим пріоритетом є особа, яка розділяє мої принципи, мої цінності, мої пріоритети... і яка негайно зможе зайняти моє місце".

У частині республіканських політичних кіл чутки і припущення про те, що Райс може бути названа кандидатом у віце-президенти США, циркулюють вже достатньо давно, і політичні прихильники держсекретаря вже навіть відкрили інтернет-сайт на підтримку цієї ідеї, на якому почали продавати традиційні передвиборні наклейки на автомобільні бампери з написом "Маккейн-Райс 2008".

"Мільйони з вас невпинно працювали на низовому рівні для того, щоб переконати доктора Райс висунути свою кандидатуру в президенти. Вона відмовилася балотуватися на вищу посаду, але є позитивні ознаки того, що вона розгляне можливість прийняти пропозицію стати віце-президентом", - йдеться в інтернет-зверненні до прихильників Райс.

При цьому в нім підкреслюється, що, будучи жінкою і афро-американкою, "з політичної точки зору Кондоліза нейтралізує Хіларі Клінтон і Барака Обаму одним пострілом".

Протягом останніх декількох місяців в інтерв"ю для ЗМІ і під час різних публічних зустрічей Кондолізі Райс неодноразово були поставлені питання про її можливу участь в президентській гонці, але держсекретар всякий раз незмінно відповідає, що не вважає себе готовим балотуватися на будь-яких виборах і що після завершення терміну своєї роботи главою зовнішньополітичного відомства США вона твердо має намір повернутися до наукової роботи в Стенфордський університет в штат Каліфорнію, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Райс лобіює свою кандидатуру на пост віце-президента США"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути