Ексклюзиви
середа, 18 квітня 2007 14:23

Раймонда Паулса викликали на допит до латвійської прокуратури

Відомий латвійський композитор Раймонд Паулс викликаний в Генеральну прокуратуру Латвії для дачі свідчень у справі мера Вентспілса Айвара Лембергса, затриманого в березні за звинуваченням в хабарництві і зловживанні службовим положенням.

Як пише в середу інтернет-газета NovoNews, у Сеймі 7-го, попереднього, скликання композитор представляв Нову партію, очолювану Айнаром Шлесерсом. Саме в цей час керівництво партії уклало договір з мером Вентспілса Айваром Лембергсом.

Видання відзначає, що виклик на дачу свідчень не означає, що хтось з нинішніх або колишніх депутатів знаходиться в списку "стипендіатів Лембергса", яким володіє прокуратура і яким, як вважають слідчі, мер Вентспілса давав хабарі. Часто слідчі для отримання відповідей на питання самі відправляються в будівлю сейму Латвії, щоб не викликати політиків в прокуратуру.

За словами депутата фракції Народної партії Карліса Лейшкалнса, йому вже довелося надавати свідчення минулої п"ятниці, 13 квітня. Проте докладніших деталей він повідомити не може, оскільки підписав документ про нерозголошування відомостей. Те ж саме заявив і представник об"єднання ТБ/ДННЛ Маріс Грінблатс.

Нагадаємо, що правоохоронні органи звинувачують Лембергса в багатократному отриманні і дачі хабарів в період з 1993 по 1995 роки, а також перевищенні посадових повноважень і легалізації незаконно отриманих грошових коштів, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Раймонда Паулса викликали на допит до латвійської прокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути