середа, 24 вересня 2008 13:19

Рада збільшила суми штрафів за порушення правил дорожнього руху

Верховна Рада ухвалила в цілому закон N1061-5 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху".

Законопроект, поданий у ВР Президентом Віктором Ющенком, підтримали 386 депутатів із 439 присутніх в залі.

Законом, зокрема, збільшуються розміри штрафів за правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху. У середньому штраф за правопорушення становитиме 85–100 грн.

Значно підвищується відповідальність за вчинення грубих порушень правил дорожнього руху. Зокрема, штраф за проїзд на заборонний сигнал світлофора складатиме 170–204 грн, а за керування транспортним засобом у нетверезому стані 1360–2550 грн.

Передбачено, що за більшість порушень правил дорожнього руху стягнення накладатимуться посадовими особами ДАІ, які мають спеціальні звання: інспекторами ДАІ та начальниками підрозділів ДАІ.

За грубі та систематичні порушення правил дорожнього руху (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи іншого сп"яніння, вчинення дорожньо-транспортної пригоди тощо) рішення про стягнення у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом або накладення штрафу у значному розмірі ухвалюватимуться винятково судом.

Уряду доручено розробити механізм контролю за систематичним порушенням правил дорожнього руху шляхом нарахування штрафних балів у порядку, встановленому кодексом України про адміністративні правопорушення.

У разі порушення правил дорожнього руху особою, сума нарахованих штрафних балів якої досягне або перевищуватиме 30 штрафних балів, її в судовому порядку буде позбавлено права керування транспортним засобом, при цьому нараховані штрафні бали погашаються.

Передбачається, що облік нарахованих штрафних балів буде здійснюватися за допомогою спеціальної автоматизованої системи, що буде створена ДАІ. На початковому етапі такий облік забезпечуватиметься за допомогою талонів до посвідчень водія.

РБК-Україна.
Зараз ви читаєте новину «Рада збільшила суми штрафів за порушення правил дорожнього руху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути