Ексклюзиви
вівторок, 22 липня 2008 14:18

"Затримання Караджіча поліпшить імідж Сербії"

Генсек Ради Європи Тері Девіс упевнений, що арешт сербською владою колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджіча значно поліпшить ставлення до Сербії в Європі, йдеться на офіційному сайті Ради Європи.

За повідомленням сербських ЗМІ, Караджіч, якого звинувачують у військових злочинах під час війни в Боснії та Герцеговині в 1992-1995 роках, був затриманий в понеділок увечері. Сам Караджіч на першому допиті повідомив, що був затриманий ще в п"ятницю, 18 липня.

"Затримання Радована Караджіча - це прекрасна новина", - йдеться в заяві Девіса.

"Ця людина відповідальна за одне з найбільш тяжких порушень прав людини, скоєних в Європі протягом останніх 60 років, і його арешт відбувся лише через тиждень після роковин масових вбивств в Сребреніці. Той факт, що він був заарештований сербами, суттєво поліпшить їх імідж в інших країнах Європи", - вважає генсек організації, членом якої є Сербія.

Перші звинувачення проти Караджіча та командувача армією Республіки Сербської БіГ Ратко Младіча були висунуті за 16 пунктами Міжнародним трибуналом по колишній Югославії (МТКЮ) 25 липня 1995. Їм інкримінували, зокрема, геноцид та злочини проти людяності.

Друге звинувачення за 20 пунктами відносилося до подій в мусульманському анклаві Сребреніца, де в липні 1995 року армія боснійських сербів під командуванням Младіча винищила близько восьми тисяч мусульман, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Затримання Караджіча поліпшить імідж Сербії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути