понеділок, 23 червня 2008 21:00

"Залізна людина" за підсумками року вийшла в лідери кінопрокату

Абсолютним лідером прокату в США і Канаді за підсумками першої половини 2008 року, переступивши заповітну відмітку в 300 мільйонів доларів, став фільм "Залізна людина".

"Залізна людина" першою досягла такого показника. Наступним кандидатом в рекордсмени критики називають "Неймовірного Халка", який тільки за перші вихідні прокату на території Північної Америки зібрав близько 55,5 мільйонів доларів, а також картину "Індіан Джонс і Королівство Кришталевого Черепа", пише Zaneslo.ru.

Минулого року більше 300 мільйонів в американському прокаті зібрали "Людина-павук 3", "Шрек Третій" і "Пірати Карібського моря: На краю світу".

А лідером американського кінопрокату в минулі вихідні стала кіноверсія популярного телесеріалу "Напруж звивину" зі Стівом Кареллом у головній ролі, що заробила за перші декілька днів показу в Північній Америці 39,2 млн доларів, пише NEWSru.com.

Безстрашний агент урядової організації Максвел Смарт - Стів Карелл отримує серйозне завдання: розкрити змову кримінального синдикату, який рветься до влади над світом. В напарники недосвідченому агентові дістається красуня Енн Хетуей.

Однойменний серіал виходив в Америці з 1965 по 1970 роки. З тих пір неодноразово повторювався і був куплений практично всіма телекомпаніями світу. Пригоди невдалого агента у виконанні Дона Адамса і його напарниці розважали глядачів впродовж 138 серій.

Нова версія "Напруж звивину" стане вже третьою за рахунком. Ще в 1980 році була зроблена спроба зняти повнометражну версію, з тим же Доном Адамсом у головній ролі. Проте фільм повністю провалився. 9 років опісля актори знялися в другій, більш вдалій повнометражній стрічці під назвою "Напруж звивину знову".

Картина з бюджетом 80 мільйонів доларів виходить одночасно на 3911 майданчику.

На другому місці північноамериканського прокату - мультфільм про панду на ім"я По "Кунг-фу Панда", що зібрав за останні вихідні 21,7 млн доларів. Загальні збори картини складають 155,6 млн доларів.

Третю строчку в рейтингу найпопулярніших фільмів тижня в США займає лідер минулого тижня "Неймовірний Халк". Історія про пригоди зеленошкірого мутанта зібрала за останній уїкенд прокату в Америці 21,6 млн доларів. Всього картина заробила 96,5 мільйона доларів, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Залізна людина" за підсумками року вийшла в лідери кінопрокату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути