Ексклюзиви
середа, 03 листопада 2010 11:32

"Воля" погрожує телеканалу Discovery відключенням

"Воля" погрожує телеканалу Discovery відключенням

Телеканал Discovery може зникнути з пакетів українського кабельного оператора "Воля". Оператор має намір в односторонньому порядку розірвати договір з каналом, якщо той не припинить співпрацю з конкурентом "Волі" - компанією "Тріолан". Про це пише видання "КоммерсантЪ-Украина".

Наприкінці минулого тижня оператор кабельного телебачення компанія "Воля" письмово повідомила телеканал Discovery про плани припинити співпрацю з ним з 31 грудня.

Свій намір у "Волі" пояснюють тим, що Discovery "бездіє відносно провайдерів, які, на думку всіх учасників ринку, є злісними шахраями в питаннях звітності за кількістю абонентів". У листі йдеться, що "Воля" вимушена знижувати вартість своїх пакетів до рівня, який дозволить їй конкурувати з недобросовісними операторами і, отже, змінювати наповнення своїх пакетів.

Зараз Discovery Networks співпрацює з "Тріоланом" і веде переговори про продовження угоди, заявив виданню віце-президент щодо каналів Discovery Networks Пол Веллінг на ринках, що розвиваються. Він зазначив, що якщо хтось із сторін вирішить не продовжувати співпрацю, то канал Discovery може бути відключений.

У "Тріолані" впевнені, що "Воля" тисне на дистриб'юторів, щоб скоротити свої витрати.

"Канали будуть змушені домовлятися з "Волею" на більш вигідних для неї фінансових умовах, інакше їх просто відключать", - сказав генеральний директор "Тріолан" Вадим Сидоренко.

У той же час, у "Тріолані" готові до розірвання договору з Discovery. За словами Сидоренка, канал повідомив компанію про намір припинити співпрацю за три місяці, що відповідає умовам договору.

Однак, на думку юристів, "Волі" все-таки доведеться виконати умови договору до закінчення терміну його дії.

Зараз ви читаєте новину «"Воля" погрожує телеканалу Discovery відключенням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути