Ексклюзиви
вівторок, 06 травня 2008 13:57

"Вірменії та Туреччині необхідно встановити відносини без будь-яких передумов"

Міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбандян заявив, що його країні і Туреччині необхідно встановити двосторонні відносини без будь-яких передумов, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

Про це він сказав на зустрічі зі своїм французьким колегою Бернаром Кушнером в Парижі.

"Зі свого боку Єреван готовий встановити відносини з Анкарою без передумов, - заявив Налбандян. - Від цього виграє весь регіон, наші народи".

За даними прес-служби МЗС Вірменії, Налбандян заявив, що нинішнє покоління вірменського і турецького народів отримали важкий спадок і "для того, щоб перевернути цю чорну сторінку політичні керівники повинні піти один одному назустріч з усією відповідальністю".

Тим часом, офіційна Анкара відмовляється встановлювати дипломатичні відносини з Єреваном, висуваючи низку вимог, зокрема, відмовитися від наміру сприяти міжнародному визнанню геноциду вірмен, а також піти на серйозні поступки Азербайджану в питанні карабаського врегулювання.

Вірмено-турецький кордон закритий за ініціативою Анкари з 1993 року.

Довідка

Геноцид вірмен - геноцид, організований і здійснений турками трьома турецькими урядами в Імперії (зокрема - на території сучасної Туреччини) Османа, пише "Вікіпедія".

Знищення вірмен в Османській Імперії часто вважається першим геноцидом XX століття. Є другим найбільш вивченим актом геноциду в історії, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Вірменії та Туреччині необхідно встановити відносини без будь-яких передумов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути